Megalakult a fiatalkorúak kriminológiájával foglalkozó szekció

Megalakult a fiatalkorúak kriminológiájával foglalkozó szekció

2011. június 23. napján megalakult a Magyar Kriminológiai Társaság legújabb szekciója, amely a fiatalkorúak kriminológiájával és büntető igazságszolgáltatásának kérdéseivel kíván foglalkozni. Az alakuló ülésen sor került a szekció tisztségviselőinek megválasztására is.

A fiatalkorúak szekció vezetését egy három tagú elnökség látja el, melynek tagjai 2014 végéig Dr. Vaskuti András, Dr. B. Aczél Anna és Dr. Ligeti Miklós.

A tagok határoztak a szekció célkitűzéseiről és feladatairól. A jövőben a szekció kiemelten kíván foglalkozni a kriminológiai kérdéseken felül, a fiatalkorúakat érintő ítélkezési gyakorlattal, valamint az ifjúságvédelemmel. A szekcióról hamarosan bővebben is olvashatnak a Szekciók cím alatt a Rólunk menüpontban.

A szekció elnöksége szeretettel várja a továbbiakban is minden kedves érdeklődő jelentkezését, különös tekintettel a doktorandusz kollégákra.
Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a szekciókhoz csak azok csatlakozhatnak, akik már tagjai a Magyar Kriminológiai Társaságnak.