2013-ban Budapesten lesz Európai Kriminológiai Társaság éves konferenciája!

2013-ban Budapesten lesz Európai Kriminológiai Társaság éves konferenciája!

Az Európai Kriminológia Társaság elnöksége 2011. május 14-i, vilniuszi ülésén döntött arról, hogy a 2013-as éves konferenciának Budapest ad otthont. A tanácskozás várható időpontja 2013. szeptember 4-7.

A konferencia szervezésében az ESC mellett, az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar, az ELTE Társadalomtudományi Kar, a Magyar Kriminológiai Társaság és a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar vesznek részt.

Az ESC előző konferenciáinak – elsősorban anyagi okok miatt - sajnos nagyon kevés magyar résztvevője volt. Bár a részvételi díjról egyelőre nem tudunk felvilágosítást adni, fontos megemlíteni, hogy az ESC tagok kedvezőbb anyagi feltételekkel vehetnek részt a rendezvényen. Ráadásul minden ESC tag a tagsági díj fejében megkapja az ESC Newsletter-jét (évente három szám, hasznos információkkal és rövidebb szakcikkekkel), valamint az egyre nagyobb szakmai elismerést kivívó folyóiratot, a European Journal of Criminology-t (évente hat szám). Minderről részletes információk találhatók az ESC honlapján: www.esc-eurocrim.org

Bízunk benne, hogy a budapesti konferencián nagyon sok kiváló hazai szakember az ESC tagjaként fog részt venni.